Ficolos Datacenter:
The rock

Ficolos datacenter ligger i en före detta underjordisk militäranläggning.

Ficolo Datacenter: The Rock

Finland har länge hyllats som ett av de mest IT-vänliga länderna och som sådan erbjuder den fantastiska värdvillkor för både företag och privatpersoner. Detta är en av anledningarna till att vi bestämde oss för att etablera en värdnärvaro i Finland. 

Ficolos datacenter ligger i en före detta underjordisk militäranläggning - ett av Nordens största säkra tunnelnätverk, nära byn Björneborg i södra Finland. Anläggningen erbjuder stor säkerhet för alla servrar som finns där. Den kan motstå luftangrepp och EMP-sprängningar utan att någonsin störa dess funktion. Datacentret är bemannat 24/7 och använder redundant UPS reservkraft och en på plats 1,5 MW dieselgenerator. 

Förutom de fantastiska säkerhetsnivåer som vårt finska datacenter erbjuder, kommer kunderna också att njuta av skalbar, låg latens och operatörsneutral nätverksanslutning med resten av världen, och särskilt med länderna i norra Europa och Ryssland, som i sig är en av de största marknaderna i världen. All drift i vårt finska datacenter inkluderar en 99,9 % nätverksupptidsgaranti.
Sök